Bloggnorge.com // Kampanje
Start blogg

Kampanje

Kampanjer for Norskt Næringsliv

32 effektive måter å kutte kostnader på – Nyttig for selskap

Kategori: kutte kostnader, Nyttig for selskap, tips | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 2. desember , 2014 kl. 17:28

Tips om kostnadskutt:
1. Go green
I mange bedrifter tenker man at det å satse på miljøvennlighet er mindre viktig. Da er det viktig å huske at miljøvennlighet først og fremst handler om bevaring – gjøre mer med mindre. Selv om det kanskje koster litt mer å gå til anskaffelse av miljøvennlige produkter som resirkulert papir, kan du redusere driftskostnadene ved å redusere bruken av papir og andre ting som strøm, vann og reiseaktivitet. Og spare penger hele veien.

2. Virtuell Support
Tips om kostnadskutt: Bruk virtuelle leverandører til å utgjøre ditt administrative personale (og andre ansatte om mulig). Med virtuelle assistenter trenger du ikke å betale for ekstra plass, kjøpe eller vedlikeholde utstyr eller programvare, du slipper utgifter til lønnskostnader og andre fordeler, og du betaler bare for det du trenger – på den måten betaler du aldri for at noen sitter og tvinner tommeltotter i 20 timer i en rolig uke.

3. Benytt annonsekronene dine så effektivt som mulig
Tips om kostnadskutt: Når du annonserer, sørg for at du legger inn responsmuligheter slik at det er mulig å teste effekten av annonsen. Bruk så denne responsen til å lære hva som virker og hva som ikke virker slik at du stadig bruker annonsekronene dine mer effektivt.

4. Gratis konferansetelefon
Tips om kostnadskutt: Bruk en av de mange tilbyderne av gratis konferansetelefon på nettet. Ikke bare er disse tjenestene gratis, de kan brukes i privatlivet også. Eksempelvis har Free Conferencing Corporation casestudier med familier som benytter gratis konferansetelefon til slektstevner, bryllupsinvitasjoner, religiøse tjenester og planlegging av aktiviteter i helgene.

5. Skikkelig billige kontorlokaler
Tips om kostnadskutt: Har du ikke råd til å leie sårt trengte kontorplasser? Forsøk å snakke med andre leietakere som har kontorer stående tomme. Spør om du kan leie noen kontorplasser av dem for en rimelig penge, eller kanskje til og med i bytte mot at du står for rengjøring av kontorlokalene. Mange bedrifter som leier kontorer sitter med tomme kontorplasser som de er forpliktet til å betale for i leiekontrakten. Så en avtale som dette kan fort bli en vinn-vinn-situasjon.

6. Bli med i et felleskap
Tips om kostnadskutt: Mange bedrifter med alt fra 1 – 10 medarbeidere går sammen og etablerer et kontorfellesskap. Normalt jobber disse selskapene inne beslektede bransjer slik at de ikke bare deler kostnadene for kontorlokalene, men har også faglig nytte av hverandre og generer felles kunder og oppdragsgivere. Vinn-vinn for alle impliserte.

7. Reduser kontorlokalene
Tips om kostnadskutt: Flytt arkiv og lager ut av kontorlokalene slik at dere får plass i mindre lokaler. Lagringsplass på lagerhoteller er mye billigere å leie enn kontorlokaler. Men ikke gi dere med det. Se på mulighetene for at enkelte medarbeidere kan opprette hjemmekontor og telependling for å spare kontorutgifter for bedriften og reisekostnader for medarbeideren. Og hva med den gedigne resepsjonen – er det virkelig påkrevet for de få kundene som kommer på besøk?

8. Go VOIP
Tips om kostnadskutt: Bytt til IP-telefoni. Ved å kvitte deg med et dyrt telefonsystem av den tradisjonelle typen og gå over til IP-telefoni kan det være mange penger å spare. Spesielt hvis du ringer mye utenlands. Se alternativt på andre moderne bedriftsløsninger fra de forskjellige leverandørene. Kanskje en løsning hvor dere kan ringe så mye dere orker til hverandre på mobiltelefon intern i bedriften er det som er mest lønnsomt for nettopp dere.

9. Studenter
Tips om kostnadskutt: Mange studenter og nyutdannede er veldig keene på å fylle opp presentasjonsmappene eller CV-ene sine, eller rett og slett bare få en fot innenfor i næringslivet. Du kan få utført mange oppgaver til en rimelig penge ved å bytte tjenester med slike studenter. En nyutdannet student innen grafisk design kan for eksempel hjelpe deg med å friske opp hjemmesiden eller logoen, en elev fra videregående kan hjelpe deg med forefallende kontorarbeid som pakking av DM-er etc., eller en markedsføringsstudent kan hjelpe deg med å lage en god markedsplan.

10. Skriv ut dine egne visittkort
Tips om kostnadskutt: Det kan være mye penger å spare på å skrive ut egne visittkort. En eske med ferdig utstansede visittkort klare til å skrives ut koster ikke stort, og ofte følger det med et gratis designprogram som gjør hele prosessen lekende lett. Dessuten kan du lage forskjellige visittkort til ulike formål dersom det er formålstjenlig. Og fordi dine visittkort er billigere og mer fleksible enn andres, kommer du sikkert til å dele ut flere enn de fleste. Ikke glem å bruke begge sidene av visittkortet slik at du får fortalt mer om bedriften din og dens fortreffelighet.

11. Ta gode beslutninger
Tips om kostnadskutt: Hvor mange beslutninger tar du og kollegene dine hver dag? Hver og en av disse beslutningene bærer i seg et potensiale til å bli uproduktiv og/eller ineffektiv avhengig av hvor lett du tar disse beslutningene og hvor gode de er. For å oppnå merkbare forbedringer, fokuser på beslutningsprosessen. Bli kvitt alle de unødvendige beslutningene og bli god på de nødvendige beslutningene.

12. Jobb raskere
Tips om kostnadskutt: Tid er også en kostnad, og hvis du klarer å kutte ned på tidsforbruket, kutter du samtidig kostnader. Sett at du gjennomsnittlig bruker 40 minutter på en salgs- eller rådgivningssamtale. Hvis du klarer å kutte ned hver samtale med ti minutter er mye gjort. Med mindre tid skjerpes ofte fokuset, og resultatet blir at du rekker en eller to samtaler ekstra hver dag. Mindre tid, mer penger.

13. Kutt ut annonseringen og bygg heller nettverk
Tips om kostnadskutt: For konsulenter og småbedrifter kan det være en mye bedre investering å bygge nettverk enn å kaste bort tusenvis av kroner på annonser med begrenset respons. Meld deg på sosiale nettverk, faglige nettverk, workshops etc. Sjansen er stor for at det vil genere mye større ordretilgang enn annonser noen gang vil.

14. Billig hjemmeside (som ikke ser billig ut)
Tips om kostnadskutt: Få webdesigneren din til å lage hjemmesiden din i WordPress. Den vil se fantastisk ut og du kan selv oppdatere den.

15. Smart markedsstrategi
Tips om kostnadskutt: Mål resultatene av alle markedsføringstiltakene dine. Inkluder et tilbud man ikke kan si nei til og en oppfordring sammen med informasjon om hvordan man kan benytte seg av dette enestående tilbudet. Benytt en billig responsmetode som gjør det mulig å spore responsen for hver enkelt aktivitet slik at du kan måle hva som virker og hva som ikke virker. En slik repsonsmetode kan være alt fra et klikk på Internett til kampanjekoder og annen form for kontaktskapende aktiviteter. Målet skal hele tiden være å finne ut hva som genererer flest leads, og å kutte ut de aktivitetene som gir dårlig respons.

16. Vis ansikt
Tips om kostnadskutt: Referanser er den beste kilden til gode kunder … besøk alle nettverksorganisasjoner som finnes der bedriften din holder til (handelskamre, Rotary, forskjellige foreninger/brorskap etc.) og presenter deg selv, ditt firma og hva du har å by på. De fleste slike foreninger lar deg vanligvis besøke dem minst et par ganger før de forventer at du skal bli medlem. Ingenting selger din bedrift bedre enn en skikkelig god diskusjon mellom bedriftseiere. Sørg for å gjengjelde referansene så mye som mulig – skap en god karma der ute.

17. Allier deg med en veldedig organisasjon
Tips om kostnadskutt: Mange former for pakking av produkter og reklamekampanjer kan med fordel settes ut til veldedige organisasjoner. Disse organisasjonene gjør slike jobber rimelig og bra. I tillegg gir det bedriften din et godt omdømme i lokalmiljøet og det kan igjen føre til mer business.

18. Hjelp regnskapsbyrået til å kute kostnader for deg
Tips om kostnadskutt: Mange regnskapsbyråer har faste perioder hver måned hvor det er stillere enn i andre perioder. Ved å inngå en avtale med dem om fast innlevering av alle bilag i den stillere perioden er det mange regnskapsbyråer som er villige til å gi deg rabatt. På den måten får jeg regnskapsinformasjon regelmessig og regnskapsbyrået for fylt opp dødtid.

19. Resirkuler
Tips om kostnadskutt: Vær årvåken i forhold til muligheter for resirkulering eller gjenbruk i produksjonen. For eksempel kan avskjær av papp og lignende materialer kanskje benyttes til foring i emballeringen. Det kan potensielt være mange penger å spare avhengig av hva slags virksomhet du jobber i.

20. Uten papir = Ingen kostnader
Tips om kostnadskutt: Bli papirløs! Må du sende faks, bruk e-faks og send og motta alle fakser elektronisk. Ikke skriv det ut – lagre det elektronisk. Del utkast til dokumenter, design etc. elektronisk. Bruk e-post eller en online prosjektmanager til å dele og kommentere på dokumenter. Hvis du ikke har behov for å kjøpe papir, konvolutter, porto, arkivmapper, blekk eller vedlikehold av skriver/faks – kan du spare tusenvis av kroner – selv på et lite kontor. Dessuten er det miljøvennlig!

21. Ta tempen på kontoret
Tips om kostnadskutt: Installer programmerbar termostatstyring på kontoret og still den inn på en akseptabel temperatur. Du kan for eksempel senke temperaturen med 5-6 grader på kvelder, netter og i helger, og programmere systemet til å jobbe seg opp til arbeidstemperatur to timer før normal kontortid på hverdager. Det er utrolig hvor mye det er å spare på dette med kalde vintre og høye oppvarmingskostnader.
22. Snakk om smart, enkelt og lettvint
Tips om kostnadskutt: Smør matpakke. Ta med deg ferdigsmurt lunsj hjemmefra hver dag.

23. De er smartere enn deg
Tips om kostnadskutt: For å finne ikke fult så åpenbare potensielle kostnadsbesparelser, involver medarbeiderne dine i prosessen. Siden de er i fremste linje hver eneste dag, kan det meget godt hende at de vet bedre hvor det kan være muligheter for å kutte kostnader. De kan for eksempel ha bitt seg merke i at dere har en fast leveranse av papir som med fordel kan reduseres.

24. Gjør det i 4D
Tips om kostnadskutt: Bruk 4D-metoden til å håndtere e-posten din (4D = Ditch, Deal, Delegate, Decide) Det betyr kast, fordel, deleger og beslutt. Kjør din daglige oppgaveplan i Outlook Kalenderen og TaskPad side om side. Dette vil øke effektiviteten din betydelig (6 %).

25. Studenter er sosiale eksperter
Tips om kostnadskutt: Hyr inn studenter som er eksperter på sosiale medier (Twitter, Facebook, LinkedIn). Disse kan hjelpe dere med å markedsføre lanseringen av bedriftens nye hjemmeside samt å sette opp et system for telependling/hjemmekontor i stedet for å ha store utgifter til leie av store kontorlokaler.

27. Gratis adgang
Tips om kostnadskutt: Hvis du ønsker å delta på et profesjonelt netverks event, er det en måte å komme inn gratis på. Spør arrangøren om de har bruk for frivillige; hjelp til med å sette opp border før eventet starter, ønsk deltakerne velkommen i døren, bind inn handouts etc. På den måten får du gratis adgang.

28. Rett i koppen
Tips om kostnadskutt: Sørg for at de ansatte tar med seg sin favorittkopp hjemmefra til kaffe eller te på jobben i stedet for at bedriften skal gå til innkjøp av engangskopper.

29. La de spise
Tips om kostnadskutt: Dette kan virke motstridende, men det er effektivt. Gi dine ansatte gratis lunsj og middag på jobben. Da blir de ofte litt lengre på jobb og sparer tid ved å ikke måtte gå ut for å kjøpe lunsj. Hvis du i tillegg for en god deal med en som kan levere mat til en rimelig penge, kan du for bare noen hundrelapper få tusenvis av kroner igjen i effektivitet.

30. Tenk deg om
Tips om kostnadskutt: Før du deltar på noen form for arrangement hvor du skal representere din bedrift bør du spørre deg selv følgende: «Ville jeg, som ansvarlig leder for denne bedriften, ansett deltakelse på dette arrangementet som en fornuftig utgift for bedriften, og er det en utgift jeg ville godkjent?»

31. Produktivitet som vises på bunnlinjen
Tips om kostnadskutt: Å kutte kostnader i en virksomhet uten å redusere kapasiteten og prestasjonene gjøres ved å optimalisere hver enkelt medarbeiders tid. Bruker alle ansatte mesteparten av tiden sin på inntektsskapende aktiviteter – arbeid som gir penger i kassen? Det er mange måter å måle dette på, og hvordan du skal gjøre det avhenger av hva slags type virksomhet din bedrift bedriver.

32. Spiss blyanten
Tips om kostnadskutt: Forhandl. I tøffe økonomiske tider er leverandører ofte mest interesserte i å jobbe med langsiktige, lojale kunder. Hvis du kan betale tidlig, forlang rabatt. Hvis du ikke makter å betale i tide, be om utsettelse for å strekke kontantbeholdningen. Du har ingenting å tape og alt å vinne på å spørre.

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.